Powered by Blogger.

Inilah 6 Wanita Penjual Keperawanan


Setiap kaum wanita pastinya ingin melepaskan keperawanan dengan lelaki kelak menjadi suaminya. Beberapa pertentangan berkaitan masalah keperawanan memang menjadi hal tabu dilakukan di budaya Timur sebelum berkahwin. Meski budaya Barat terkesan tidak berkaitan masalah seks, tetap saja masalah keperawanan menjadi hal yang tidak dipisahkan dari masalah kudrat perempuan.

Namun, beberapa perempuan ini juga mungkin melihat keperawanan hanyalah sebuah aset yang boleh dijual belikan. Walaupun kadang-kadang beberapa alasan dikemukaan perempuan-perempuan ini terkesan mulia, nyatanya menjual keperawanan menjadi sebuah kontroversi. Alhasil, beberapa orang bahkan sampai ada menyebut tindakan ini tidak jauh berbeza dengan pelacur.

Ini dia enam kaum hawa menjual keperawanannya dipetik dari surat khabar the Daily Mail, stesen televisyen Fox News, laman stunning-stuff.com, surat khabar metro.co.uk, dan surat khabar the Telegraph.

1. Catarina Migliorini
Gadis asal Brazil berusia 20 tahun ini sebelumnya memang melelong keperawanannya pada siapa saja boleh memberikan harga yang menjulang di dunia maya. Tujuan Catarina hanya satu yakni membantu warga miskin di Negara Bahagian Santa Catarina, Brazil, agar dapat membina rumah.

Surat khabar the Daily Mail melaporkan, Kamis (25/10), Catarina akhirnya mendapat penawar tertinggi dengan harga Rp 7,5 bilion. Pemenangnya lelaki bernama Natsu asal Jepun. Lelaki beruntung ini harus melewati penawar terkuat lain dari Amerika Syarikat, Jack Miller dan Jack Right, serta warga negara India, Rudra Chatterjee.

Keputusan mahasiswi jurusan psikologi ini memangmengundang kontroversi. Banyak pihak menyebut tindakan Catarina tidak jauh berbeza dengan pelacur.

Namun, Catarina menolak tindakannya itu disebut pelacur dan dia masih percaya dengan cinta. "Jika anda melakukan hanya sekali seumur hidup, maka itu tidak disebut pelacur. Seperti halnya anda mengambil gambar sekali tidak menjadikan anda seorang jurugambar," ujarnya.

2. Rosie Reid
Perempuan ini memang lesbian atau penyuka sesama jenis. Namun Rosie tetap menjual keperawanannya pada lelaki di laman miliknya. Dia mendakwa dua ribu orang tertarik untuk mencuba keperawannya itu.

Rosie akhirnya mendapat penawar tertinggi iaitu duda beranak dua. Lelaki berumur 44 tahun tidak disebutkan namanya itu menawar keperawanan Reid Rp 196 juta. Reid yang ketika itu masih kuliah di Universiti Bristol, England, mengatakan dia terpaksa melakukan itu lantaran untuk membayar hutang kuliahnya sebesar Rp 352 juta.

"Ini pengalaman mengerikan tapi saya bersyukur. Saya merasa gugup dan ketakutan," ujar Reid menceritakan pengalamannya itu, seperti dilansir laman stunning-stuff.com, lapan tahun lalu.

Namun, Reid justeru berharap agar tindakannya itu menjadi bahan perbincangan agar setiap orang mengetahui banyak pelajar menghadapi kesulitan berkaitan bayaran kuliah.

3. Alina Percea

Kali ini perempuan rela menjual keperawanannya datang dari Romania. Namanya Alina Percea dan saat itu dia masih berusia 18 tahun saat melelong keperawanannya melalui dunia maya.

Pemenangnya jatuh kepada peniaga asal Bandar Bologna, Itali, berusia 45 tahun. Lelaki tidak disebutkan namanya ini berjaya mendapatkan keperawanan Alina dengan Rp 109 juta.

"Saya belum pernah melakukan ini dan sedikit gugup. Saya tertarik padanya jadi saya menikmati ini walaupun pertamanya sedikit sakit," ujar Alina, seperti dilansir surat kabar the Daily Mail, tiga tahun lalu.

Dia berkata selain untuk mendapatkan bayaran kuliah, tindakannya itu juga bertujuan untuk mencari pasangan yang tepat. Alhasil, selain mendapat wang Alina sebetulnya Alina jatuh hati pada peniaga itu. "Saya harap dapat bertemu dengan dirinya lagi dan untuk pertemuan selanjutnya dia tidak usah bayar," katanya.

4. Unigirl


Perempuan selanjutnya menjual keperawanan masih berusia 19 tahun. Perempuan tidak disebutkan namanya selain nama samaran Unigirl ini berasal dari New Zealand. Alasannya untuk membayar yuran kuliah.

Gadis ini kemudian melelong keperawanannya itu di laman jual beli, ineed.co.nz. Alhasil, dia mendapat tawaran Rp 361 juta. "Padahal saya sudah boleh menerima jika ada yang menawar Rp 353 juta. Ini benar-benar di luar dugaan," katanya, seperti dilansir surat kabar the Telegraph, dua tahun lalu.

Perempuan masih duduk di bangku kuliah ini mengatakan tawarannya itu telah dilihat lebih dari 30 ribu orang dan 1200 orang telah mengemukakan tawaran untuk mendapatkan keperawanannya. "Pokoknya saya belum pernah melakukan hubungan seks dan saya masih dara," katanya.

Pelacuran merupakan barang halal di New Zealand, baik itu menjalankan usaha rumah pelacuran hingga menjajakan diri di pinggiran jalan.

5. Natalie Dylan


Perempuan berusia 22 tahun asal Negara Bahagian California, Amerika Syarikat, ini sempat menghebohkan dunia maya lantaran melelong keperawanannya. Dia bahkan mematok harga sampai Rp 35,5 bilion.

Stesen televisyen Fox News pernah melaporkan kejadian ini tiga tahun lalu. Pihak berwajib tidak boleh menghentikan aksinya itu lantaran Natalie mengiklankan lelangnya di Negara Bahagian Nevada. Di situ pelacuran halal.

Biro Siasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat juga tidak boleh menangkapnya, bahkan polis tempatan merasa semuanya baik-baik saja. Natalie dianggap tidak melanggar undang-undang.

Walaupun banyak pihak menentang tindakannya itu, nyatanya Natalie telah mendapat tawaran dari sepuluh ribu orang untuk menikmati keperawannya.

6. Miss Spring

Perempuan asal Hunggaria ini hanya mendeskripsikan namanya sebagai Miss Spring. Gadis yang bercita-cita menjadi doktor ini hidup dengan kemungkinan kecil meneruskan jenjang pendidikan atau bahkan mencari pekerjaan. Putus asa akan nasibnya itu dia akhirnya melelong keperawanannya di laman eBay.

Keperawanan Miss Spring nampaknya mengundang minat ramai lelaki. Alhasil, lelaki asal Inggeris tidak disebutkan identitinya berjaya mengalahkan pesaing lain termasuk pesaing terberat asal Ireland dengan harga Rp 3 juta.

"Keluarga saya mempunyai hutang dan kami tidak boleh membayarnya. Kita hampir kehilangan rumah dan tidur di jalan. Saya ingin membayar semua itu dan akhirnya muncul idea itu," katanya seperti dipetik akhbar asal Inggeris, Metro, dua tahun lalu.

Dia mengatakan jumlah wang itu sebenarnya tidak terlalu besar sebab potongan cukai nantinya. Namun, baginya wang itu cukup untuk membayar hutang keluarganya.

http://www.rakatalenta.com/2012/10/inilah-6-wanita-penjual-keperawanan.html

Artikel di Pantang Nampak

Blog Archive