Powered by Blogger.

Injil Asli yang Menggemparkan Dunia

Subhanallaah … Inilah Injil Asli yang Menggemparkan Dunia Itu, 12 Tahun Dirahasiakan, Menjelaskan Nabi Isa Tidak Disalib dan Membenarkan Nabi Muhammad SAW, Mengguncang Vatikan dan Kristen di Seluruh Dunia!!


Bismillahir-Rah maanir-Rahim ... Belum lama ini, kerajaan Turki mengumumkan tentang penemuan Kitab Injil Asli Barnabas, salah satu murid pertama Yesus (Isa Almasih).

Hal yang tentu saja mengejutkan banyak pihak, termasuk kubu Vatikan itu sendiri.Sebagaimana diberitakan oleh Dailymail, basijpress dan NationalTurk, bahawa Injil Barnabas asli tersebut ditemui pada tahun 2000 lalu di Turki, tetapi ditutupi oleh kerajaan Turki selama lebih dari 12 tahun, dan baru sekarang di beberkan ke publik.Lembaran-lembaran kulit haiwan itu ditulis dengan huruf Syriac dengan dialek bahasa Aram, bahasa yang sama seperti bahasa yang umum digunakan pada masa Yesus Isa Almasih.

Kerajaan Turki menyakini bahawa kitab kulit haiwan tersebut adalah Injil Barnabas orisinal.Hal yang menarik dari Kitab Injil Barnabas Asli asal Turki tersebut menyatakan bahawa Yesus TIDAK PERNAH DI SALIB, dan terdapatnya ayat-ayat yang menyatakan bahawa Islam adalah agama yang benar dan pengakuan tentang kehadiran Nabi Akhir Jaman, Muhammmad SAW.

Pengakuan itu terdapat pada bab 41 dari Kitab Barnabas yang ditemui di Turki tersebut. Berikut ini terjemahannya: "Allah telah menyembunyikan dirinya sebagai Malaikat Agung Michael berlari mereka (Adam dan Hawa) dari syurga, (dan) ketika Adam berbalik, ia melihat bahawa di atas pintu gerbang ke syurga tertulis" La Ela ELA Allah, Mohamad Rasul Allah " kitab yang masih menjadi perdebatan tersebut disebutkan kini disimpan di Justice Palace, Ankara, Turki dengan pengawalan ketat polis bersenjata lengkap dan keselamatan maksimum.

Pihak Iran lewat Basij Press menyatakan bahawa apa yang tertulis di kitab Barnabas asli tersebut adalah bukti tentang kebenaran Islam, yang walau begitu ditanggapi oleh sinis dari pelbagai pihak.

Bahkan pihak Kristian melalui pelbagai jamaatnya menyatakan bahawa Kitab Barnabas tersebut diragukan keotentikannya.
Namun walau begitu pihak Vatikan lebih arif dengan menyatakan telah mengemukakan permohonan rasmi ke kerajaan Turki untuk membaca dan menganalisa ketulenan kitab kontroversi itu.

Para agamawan menyatakan bahawa jika Alkitab Barnabas tersebut terbukti asli, maka akan mengakibatkan rosaknya kredibiliti Gereja, dan akan menimbulkan revolusi agama Nasrani besar-besaran di seluruh Dunia.Tentu saja penemuan ini cukup menarik, sama menariknya dengan penemuan dan fakta sejarah bahawa Benua Amerika pertama kali di dapati oleh para pelaut tangguh Islam ^ _ ^

Wallahu a'lam bish-shawab ...
Semoga kita dapat mengambil pengetahuan yang bermanfaat dan bernilai ibadah ....

Wabillahi Taufik Wal Hidayah, ...

Salam Terkasih ..

Dari Sahabat Untuk Sahabat ...

... Semoga tulisan ini dapat membuka pintu hati kita yang telah lama terkunci ...

http://moeflich.wordpress.com/2013/02/26/subhanallaah-inilah-injil-asli-yang-menggemparkan-dunia-itu-12-tahun-dirahasiakan-menjelaskan-nabi-isa-tidak-disalib-dan-membenarkan-nabi-muhammad-saw/

Artikel di Pantang Nampak

Blog Archive